zondag 28 februari 2010

Een blog over vitaminen en andere voedingssupplementen

Ik wil proberen een blog bij te houden over voedingssupplementen. Vanuit mijn werk als marketing directeur bij een voedingssupplementen bedrijf weet ik dingen die maar bij zeer weinig mensen bekend zijn maar waarvan ik eigenlijk vindt dat iedere consument die supplementen koopt ze zou moeten weten. En dan doel ik met name op de factoren die de kwaliteit van een product bepalen en misleidende communicatie over die kwaliteit.

Ik vond het zelf in ieder geval altijd zeer interessant om van vrienden die in de voedingsmiddelenindustrie werkzaam waren te horen dat het 'extra vruchtvlees' dat in sommige sinaasappelsap zit gewoon een maïsproduct is. Of dat een bekend olijfolie merk olijfolie aroma toevoegt aan haar olijfolie omdat die niet ruikt en proeft zoals consumenten denken dat olijfolie moet zijn.

Ik hoop dat ik jullie interessante informatie kan bieden die leuk is om te lezen maar vooral helpt om goed geïnformeerde keuzes te maken als jullie supplementen willen gebruiken. Daarnaast zal ik proberen over nieuwe producten en andere relevante ontwikkelingen in mijn vakgebied te schrijven.